Restaurace Vrtule

Petřvald 94
742 60 Petřvald
Tel.: 722 792 791
E-mail: info@restauracevrtule.cz
Web: www.restauracevrtule.cz
Facebook: facebook.com/restauracepenzionvrtule

Mapa

Minulé recenze: —

Vzdálené hospody

5.11.2023, sepsal: Pavluscha

Úvodní slovo :
Jednou z výhod Ostravy je hustá síť cyklostezek ať už uvnitř krajského města, či stezek mířících do Beskyd, na Novojičínsko nebo i na Prajzskou a dále. V poměrně příznívém dojezdu do 20 km nabízí tato síť, možnost navštívit velké množství obcí různých okresů sousedících z Ostravou. No a v těch obcích mají hospody a ty, protože je mimo jiné navštěvují i cyklisté z blízkého města si zatím na nedostatek zákazníků stěžovat nemůžou. Já tentokrát zvolil rovinatý terén a zajel do 19 km vzdáleného Petřvaldu v okrese Nový Jičín, abych zjistil, jak to vypadá u Vrtule.

Kvalita piva :
Na čepu měli kromě Birellu Pomelo-grep také Pilsner Urquell a Radegast 10 i 12. Náhoda tomu chtěla, že během mé návštěvy navštívil provozovnu můj známý a jinak servisní technik Plzeňského Prazdroje aby zkontroloval sanitační knihu a pomohl obsluze vyřešit jeden drobný problém s pivem. Když na chvíli přisedl a dali jsme řeč na téma kvality zde čepovaného piva, s kterou jsem byl velmi spokojen, odpověděl. „Co ti mám na říct ? Já když jdou s rodinou a kamarády na Svatomartinskou husu, tak jedeme tady, protože tady mají Radka i Urquell v naprostém pořádku.“
5 bodů

Kvalita jídla :
Dal jsem si menutrochu mně zaskočilo, že ve 12:30 měli už z nabídky čtyř jídel už jen dvě. Zase musím uznat, že mletý hovězí steak s bramborem na rokfórové omáčce byl skvělý. A s cenou + bramborovou polévkou za 149 Kč, jsem byl naprosto spokojen. Bohužel si myslím, že hodinu po otevření, by měli mít  plno i ve skutečném menu a nejen na jídelním lístku.
4 body

Kvalita obsluhy :
V době mého příjezdu bylo v restauraci asi 20 lidí, z toho více než polovina už jedlo. Dvě servírky na place. Seděl jsem 3 metry od pultu, ale kdybych se po 10. minutách zvednutím ruky nepřihlásil o pozornost, tak mě děvčata přehlížely jak družstevní lány.
3,5 bodu

Kvalita prostředí :
Krásné, čisté, novotou se blýskající prostředí i když od rekonstrukce nějaký čas uběhl, jak jsem se dozvěděl. Zahrádka pro cca. 30 osob, takže si dovedu představit ty grilovačky, klubové či rodinné akce, menší svatby, které se tady mohou konat. Navíc záchody byly jedna radost, jen kdyby mi nebylo hloupé tam fotit.
5 bodů

Kvalita klientely :
Tenhle bod hodnocení musím vynechat. Byl jsem v restauraci v době, kdy se podávaly meníčka. Takže fluktuace u stolů vysoká, ticho jak v kostele, bylo slyšet jen cinkání příborů v kontaktu s talíři a sem tam nevzrušená debata. Myslím, že tohle o opravdové atmosféře podniku moc nevypovídá.

Celkové hodnocení :
Vrtule je restaurace, která podle mého názoru splňuje naprosto přesně mou představu o podniku, kde si bez obav mohu vychutnat pivo, obědové menu, zajet na nedělní oběd, či uspořádat nějakou menší oslavu. Vím, že si to užiji v příjemném prostředí a pravděpodobnost nějaké nehody ze strany podniku je malá. Je to podnik, který se může kvalitou poskytovaných služeb směle měřit s podniky krajského města, které však mají cenové rozhraní jídla a pití postaveny a o poznání výše jen proto, že jsou v Ostravě. Pokud jde o můj soukromý názor Vrtuli doporučuji a to i v případě , že nejste místní, či náhodou projíždíte kolem.
4 body

Prognóza :
Co zavěštit závěrem ? Žijeme v turbulentní době, kdy spousta podniků zaměřených na občerstvení potřebných, je velmi závislá na změnách v zákonech, daních, stoupajících cen surovin včetně piva. Ti co si mysleli, že to nejhorší je za námi, se asi budou ještě hodně divit. Bude to ještě hodně náročné a to nejen na poli gastronomie. Nicméně věřím, že Vrtule je podnik, který má potenciál obstát i v dobách hodně zlých.

Twitter
Facebook

Blog na WordPress.com.

Design a site like this with WordPress.com
Začít