U Mokrošů

756 24 Bystřička 250
Tel.: 797 867 514
E-mail: mokrosi@email.cz
Web: www.restauraceumokrosu.cz
FB: Restaurace U Mokrošů
Mapa

6.8.2023, sepsal: Los

Los slovos úvodňos
A toš sme sa tu objevíli poprvý od předcovidovskýho období, což je dobrý štyry roky nazpátek. Počasí sice ešče na kúpání nebylo, ale taková pjekná skoroletní procházka podýl přehrady néni nigdy na škodu, že jo. No, my sme teda enem došli od hráze na pláž a zaséj zpátky, ale aj tak to stačilo k temu, že sme dostali žížu a hlad jak parta horníků. Z doslecha sme vjeděli, že sa tu fakt dobře vaří, a toš sme nehledali nigde alternativu po cestě dom, ale rovnou si to nasmjerovali tu, k Mokrošom… jo, a je potřeba říct, že sme mjeli ščestí, že byl víkend, páč tady to přes týden moc nefunguje, toš bacha na to!

Los pivos kvalitos
A toš dneska mjeli enem velmi omezenú nabídku, a to konkrétně v podobje enem desítkovýho Radegastu. To bylo nemilé, páč ani jeden z nás tuto značku moc nemosí, a toš sme aj losovali, gdo ju vyzkúšá, a gdo bude řídiť. Nakonec sem vyhrál s tým, že budu řídiť, ale přece enem ochutnám, šak pár glgů mňa nemože zabiť že jo. Achjo, voda řiznutá trochou pivního nádychu, jak by řekl můj tata „voda na kolena“. Nicméně, nesmrdělo to, pjenu to mjelo, teplotu nízkú taky, možná až moc a nebylo mi z teho blbje, takže vypiť sa to tu dá, respktive zapiť jídlo, ale na nějaký pivní hodování bysem to tu neviďél. Snáď tu mají jindy aj další nabídku, mysím že sem zaslechl neco o Svijanech apod., ale dnes ne-e.
3.00 / 5

Los jídlos kvalitos
A toš tadyk už to bylo inačí kafé. Polívečka valašská kyselica byla fakt kyselica, žádný náhražky v podobje červený papriky apodobně, pjekně čistě bílá polívka aj se šlehačkú na povrchu. Následný labůžo v podobje vepřových žeber pak byla opravdová třešnička na dortu, tak dobře udělaný žebra sem v životě moc nemjél.
5.00 / 5

Los obsluhos kvalitos
A toš milé mladé klučina lítál tam a zpjet podle potřeby, navíc mjél na triku ešče celú spůstu lidiček venku pod slunečníkama, ale uvnitřka nás sedělo všehovšudy dva stoly. Usmíval sa, nemjél problém zmjeniť objednávku, jídlo bylo šubydup, myslím, že ho to aj bavilo. Je sice začátek sezony teprvá, tagže fšeci sú plni energie před hlavní letní lezónú o prázdninách, ale pokáď mu podobný nadšéní vydrží aj pak, tak si mysím, že tady nigdo nemože řéct ani popel.
4.50 / 5

Los prostřeďos kvalitos
A toš venku bylo určitě příjemně, ale nebylo gde sednúť, toš sme sa vydali dovnitřka. A mysím, že sme dneskaj udělali aj dobře, páč tu bylo příjemnějc. Celodřevjený interiér byl velmi příjemný, uprostředka trůnil megakrb, pjekně doplňující místní interyjér. Na hajzlíky sme chodili přes celú hospodu, která je fakticky monstrózní, ale působila čistě a neopotřebovaně. Za mě velmi milá restaurace.
4.50 / 5

Los klientelos kvalitos
A toš jaksem už řikál, venku nebylo k hnutí, u každýho stolku něgdo seďél, a né sám, že bysme třebas přisednuli. Už totok zjiščéní nás ale navnadilo, že je to tu fakt asi dobrý, ináč by sem tolik lidiček nezamířilo. No, na druhú stranu, kolik že je v okolí restaurací? Jedna? Dvje max? Takže asi tak … uvnitř víceméně pusto prázdno, což nám nijak nevadilo a aspoň sme mohli atmošku nasáť zplnahrdla.
4.00 / 5

Celkové hodnocení
No, pokáď si tady příšče budu moct dať inačí pivko, toš bysem hodnocéní pozvednúl ešče výš, takhle je to aj tak hodně dobrý. Na jídlo určitě, není nic potřeba hledať inačího, najíte sa v krásným prostředí, dobře a hodně. Určitě by to tu chtělo prubnóť v hlavní sezóně, ešlivá najatý brigádnice budú taky tak stíhat jak dnešní klučina, ale než tu napříště třebas najdeme dajaký chyby, do tý doby prostě doporučuju.
4.25 / 5

Los prognózos
A toš, covid to jakžtakž přežilo, ale odneslo si to určitě dajaké šrámy, minimálně v oblasti úsporných opatření, což sa projevilo v otvíračce enem od čtvrtka do neděle, a to ešče ne gdovíjak dlúho (pátek sobota enem do 21:00, no žádný rozšambo tu fakt udělat nejde). Ale turistika kolem přehrady je určitě celoročně hojná, a toš bysem se o tento provoz nijak nebál; a to je dobře.

Twitter
Facebook

Blog na WordPress.com.

Design a site like this with WordPress.com
Začít